Drie manieren om te starten

De kern van Essentials 4 Data Support is het online cursusmateriaal. Naast kennis verwerven staan oefenen en kennis delen centraal.

Cursusvarianten en inschrijving

Je kunt de cursus op drie manieren volgen:

 1. Online-only zonder registratie
  Je hebt toegang tot de hoofdstukken op de leeromgeving en kunt deze doorwerken op een manier die bij je past, aansluitend op je eigen leerbehoefte. Er is géén toegang tot de meeste opdrachten en tot de quizzes.
  Start de online-only-cursus

 2. Online-only met gebruikersprofiel
  Als je je registreert, kun je daarnaast reacties geven op de teksten (via Post Comments) en discussies starten op Google Groups. Je krijgt dan ook te zien welke paragrafen je al hebt bekeken. Net als in optie 1 heb je geen toegang tot de meeste opdrachten en de quizzes.
  Registreer en start de online-only-cursus

 3. Volledige cursus (online + bijeenkomsten + certificaat)
  • De volledige variant start met een cursusdag waarin je je medecursisten, je trainers en een aantal experts uit het veld ontmoet. Daarnaast geven de trainers uitleg over de opbouw van het online gedeelte van de cursus.
  • Tot aan de tweede bijeenkomst (ongeveer zes weken later) werk je de content op de online leeromgeving door en werk je aan opdrachten. Je krijgt onder andere een actualiteitsopdracht, gaat een datamanagementplan maken, reflecteert op je leerproces, geeft commentaar op een casus over het wettelijk kader waarin onderzoeksdata zich bevinden en sluit af met een keuze-opdracht.
   Een besloten forum (slechts zichtbaar voor jou, je medecursisten en de trainers) dient als plek om opdrachten in te leveren en met elkaar te discussiëren. 
  • De tweede cursusdag staat in het teken van cursistpresentaties en evaluatie. Daarnaast komt er nog een aantal experts vertellen over hun ervaringen en krijg je - als je alle opdrachten hebt gedaan - een certificaat.
  • De oktobercursus van 2018 is volgeboekt. Houd de site in de gaten voor de nieuwe data voor 2019.

Tijdsinvestering volledige cursus

Naast het volgen van de twee cursusdagen bedraagt de gemiddelde online studiebelasting vier tot zes uur per week (50 uur in totaal).

Kosten

 • De online-only-varianten zijn gratis.
 • De complete variant van de cursus kost € 695 exclusief btw.


Cursusdata en locaties

In oktober 2018 gaat een nieuwe cursusronde van start.

Deze is momenteel volgeboekt. De nieuwe data voor 2019 volgen spoedig.

Met de online-only-varianten kun je op elk gewenst moment beginnen.

Vragen

Heb je vragen over de cursusvarianten? Stuur dan een mail naar cursus@researchdata.nl.