Start en plan je route

   Cursusopbouw en routeplanner

Voordat je echt van start gaat, geven we een overzicht van het online gedeelte van de cursus. De cursus is opgebouwd uit zes hoofdstukken:

  • Begrippen
  • Planfase
  • Onderzoeksfase
  • Gebruiksfase
  • Data en de wet
  • Data Support

De hoofdstukken staan in de header bovenaan deze pagina visueel weergegeven. Een rode cirkel om het betreffende hoofdstuk geeft aan in welk hoofdstuk je aan het werk bent. Op dit moment zijn we nog niet echt begonnen en zie je geen rode cirkel.

Elk hoofdstuk begint met een kort overzicht van de paragrafen en somt de leerdoelen op waar we dat hoofdstuk aan werken. Elke paragraaf valt weer uiteen in maximaal zes onderdelen. Hieronder zie je de kopjes en het logo waar je de onderdelen aan kunt herkennen.

De meeste opdrachten en de quizvragen die onder het onderdeel 'Oefenen' vallen, zijn alleen opengesteld voor cursisten die zich inschrijven voor de volledige cursus.

Logo Onderdeel Omschrijving
  Leerdoel Wat leer je in dit hoofdstuk? 
  Hoofdlijnen Wat is de belangrijkste boodschap van dit onderdeel?
  Cases Praktijkvoorbeelden en toepassingen
  Oefenen Opdrachten en vragen
De diepte in Ingangen naar verdiepende informatie
    Bronnen Uit welke bronnen hebben we geput voor het schrijven van deze paragraaf?
  Jouw aanvullingen

Onder elke paragraaf kun je (als je een login hebt aangemaakt) via Post Comment een reactie achterlaten. Heb je aanvullingen, correcties, suggesties? Ze zijn van harte welkom!
Soms vragen we specifiek om jouw aanvullingen. Dan zie je dit handje.

Na een cursusronde bekijken we hoe we de reacties in het cursusmateriaal kunnen verwerken.

Als je bent ingelogd, zie je aan de rood/blauwe balk onder de paragrafen hoe je studievoortgang verloopt (zie plaatje links). Rood geeft aan hoeveel % van de paragrafen je nog tegoed hebt; blauw geeft aan hoeveel % van de paragrafen je geopend hebt.

Nadat je een paragraaf gelezen hebt, kun je op de pijltjes onderaan de pagina naar de volgende paragraaf doorklikken. Onderaan deze paragraaf zie je bijvoorbeeld dat je met het pijltje naar rechts direct naar het eerste hoofdstuk van deze cursus door kunt klikken: Begrippen.

Je kunt de paragrafen natuurlijk ook doorlezen in een volgorde die je zelf kiest. Misschien ben je geïnteresseerd in een aantal specifieke onderdelen en wil je die eerst lezen, aansluitend op de voorkennis en de leerdoelen die je hebt. Als je een paragraaf gehad hebt, krijgt hij een vinkje.

Daarnaast is er nog een aantal opties aanwezig die je te zien krijgt door op de horizontale blauwe lijntjes rechtsboven te klikken (zie illustratie). Afhankelijk van de cursus die je doet (online only of volledig), is een aantal opties actief zoals bijvoorbeeld een directe link naar het forum, een overzicht van je studievoortgang en een overzicht van de quizvragen die je al gedaan hebt.

Systeemkeuze

Wil je gebruik maken van alle functionaliteiten die de cursus Essentials 4 Data Support biedt dan raden we je aan de cursus te volgen op een Desktop PC, laptop of een tablet (landscape oriëntatie).

We wensen je veel leerplezier.


botMessage_toctoc_comments_9210