Please select a page template in page properties.

Twee manieren om te starten

Cursusvarianten en inschrijving

De kern van Essentials 4 Data Support is het online cursusmateriaal. Naast kennis verwerven staan oefenen en kennis delen centraal. 

Je kunt de cursus op twee manieren volgen:

 1. Online-only  
  Je hebt toegang tot de hoofdstukken op de leeromgeving en kunt deze doorwerken op een manier die bij je past, aansluitend op je eigen leerbehoefte. Er is géén toegang tot de meeste opdrachten en tot de quizzes.
  Start de online-only-cursus
   
 2. Volledige cursus (online + bijeenkomsten + certificaat)
  • De volledige variant start met een cursusdag waarin je je medecursisten, je trainers en een aantal experts uit het veld ontmoet. Daarnaast geven de trainers uitleg over de opbouw van het online gedeelte van de cursus.
  • Tot aan de tweede bijeenkomst (ongeveer zes weken later) werk je de content op de online leeromgeving door en werk je aan opdrachten. Je krijgt onder andere een actualiteitsopdracht, gaat een datamanagementplan maken, reflecteert op je leerproces, geeft commentaar op een casus over het wettelijk kader waarin onderzoeksdata zich bevinden en sluit af met een keuze-opdracht.
   Een Google folder dient als plek om opdrachten in te leveren en met elkaar te discussiëren. 
  • De tweede cursusdag staat in het teken van cursistpresentaties en evaluatie. Daarnaast komt er nog een aantal experts vertellen over hun ervaringen en krijg je - als je alle opdrachten hebt gedaan - een certificaat.


Tijdsinvestering volledige cursus

Naast het volgen van de twee cursusdagen bedraagt de gemiddelde online studiebelasting vier tot eerder wel zes uur per week (50 uur in totaal).

Kosten

 • De online-only-varianten zijn gratis.
 • De complete variant van de cursus kost € 895 exclusief btw.


Cursusdata en inschrijfformulier

Inschrijving voor de najaarscursus 2022 (in het Engels: oktober - december) is nu gesloten.

Met de online-only-varianten kun je op elk gewenst moment beginnen.

 

Vragen

Heb je vragen over de cursusvarianten? Stuur dan een mail naar cursus@researchdata.nl.